De Keniaan Onkar Rai heeft afgelopen weekend met een VW Polo R5 van BMA de KCB Meru Rally gewonnen. Rai en BMA zorgden daarmee voor de eerste zege ooit van de VW Polo R5 op Afrikaanse bodem. Een primeur! In Frankrijk eindigde Alain Deveza met een Skoda Fabia R5 als tiende in de rally Terre de Vaucluse.

Het rallyseizoen loopt langzaam op zijn einde, maar er zijn nog landen waar er rally’s gereden worden. Vorig weekend werd er in Kenia de KCB Meru Rally gereden. Onkar Rai ging er van start met een VW Polo R5. De 31 jarige Keniaan begon met een vierde en een derde tijd waarna hij in de derde klassementsrit de tweede tijd reed én de leiding pakte. Onkar Rai gaf zijn leidersplaats nadien niet meer uit handen en won uiteindelijk de wedstrijd. Op het veeleisende Keniaanse parcours toonde de BMA VW Polo R5 zijn snelheid én betrouwbaarheid. “Ik ben fier dat we met BMA ons steentje hebben kunnen bijdragen tot dit succes” zegt Bernard Munster, teammanager van BMA. “Sedert het begin van onze samenwerking met VW Motorsport zijn we met de VW Polo R5 in meerdere Europese landen, in verschillende kampioenschappen en op diverse ondergronden zeer competitief geweest. Ik ben blij dat we nu ook buiten Europa onze competitiviteit kunnen tonen. Als eerste team een primeur bij elkaar rijden is toch wel heel bijzonder.”

In Frankrijk eindigde Alain Deveza met de BMA Skoda Fabia R5 als tiende in de rally Terre de Vaucluse. Een sterke prestatie van Deveza in wat nog maar zijn tweede rally van het seizoen was. “Alain Deveza is een trouwe klant van BMA” zegt Bernard Munster“Een top tien plaats in een sterk bezette wedstrijd van het Franse kampioenschap is niet slecht voor iemand die slechts occasioneel achter het stuur van een rallywagen kruipt. Het was bovendien nog maar zijn tweede wedstrijd ooit met een R5. Het mooie aan het verhaal van Alain Deveza is dat hij gedurende de wedstrijd een mooie progressie gemaakt heeft met een top 10 plaats als gevolg.”

Volgend weekend neemt BMA deel aan de 6 uren van Kortrijk. Patrick Snijers bestuurt er de Porsche 997 GT3. Charles Munster neemt plaats in een Peugeot 208 R2.

Bron: BMA