De Luxemburger Steve Fernandes leidt de European Rally Tour 2019, maar gebruikte zijn “TER-Joker” al tijdens het seizoen.

Steve Fernandes staat met zijn Skoda R5 voor op de Skoda R5 van de Duitser Stefan Göttig, maar veel andere concurrenten kunnen de serie nog winnen omdat het algemene klassement nog heel close is.

Steve Fernandes tijdens de recentste Omloop van Vlaanderen.

In TER 2WD zal het gevecht tussen de Roemeen Alexandru Filip en de Duitser Norman Kreuter hevig zijn omdat slechts twee punten hen scheiden.

De Roemeen Simone Tempestini eerste winnaar van de TER – Tour European Rally 2016 gebruikt zijn “Joker” ter gelegenheid van de Transilvania Rally. Hij is in eigen land dan ook de favoriet. Simone Tempestini staat voor het vierde jaar op rij in de TER – Tour European Rally.

Meervoudig Roemeens kampioen Tempestini topfavoriet …

Vaste Belgische deelnemer is Joachim Wagemans die ook in de Transilvania aanwezig is …. Ook Joachim zet nu zijn joker in. Het wordt voor Joachim en François een ontdekking van een nieuwe rally met een nieuwe wagen, de Fabia R5 !

Joachim Wagemans en de Fabia R5 in de speciale TER-livery !

Alle in de TER 2019 geregistreerde rijders kunnen een “Joker” gebruiken waarbij hun gescoorde punten x 1,5 worden afgerekend. Ze kunnen kiezen in welke TER Rally ze hun “Joker” inzetten. Ze moeten de organisator wel voor de start van de rally op de hoogte brengen.

Na deze rally is er nog een laatste TER-Rally en een supermooie … De Rally Internationale du Valais in het weekend van 17 tot 19 oktober.

Volg de updates dit weekend op onze Social Media-kanalen !

Tekst Jo Huyghe

Foto’s Johan Debeck / Joachim Wagemans.

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten