De rally van Staden, een thuismatch voor Ashley. Vorig jaar nog met de ex E30, waarmee we de laatste keer over de kp’s van Staden reden. Omdat Ashley zijn 23ste verjaardag vierde begin augustus, besloot Deborah om eens een leuk cadeau te geven, via Defcom Rally Sport huurde ze een onboardcamera met intercom. (Video YouTube: Onboard Ashley Vercruysse & Deborah Cooren SS Westrozebeke). Deze keer beslisten we om de tijden in de gaten te houden. We begonnen aan kp Staden met een nat wegdek, dus reden we op ‘ons gemak’ en toch vlot. We reden vlekkeloos de eerste boucles.

De tweede ronde ging sneller, de weg lag er al droger bij, maar we bleven toch bij de pinken want op sommige plaatsen was het nog vettig. We konden op KP Staden 13 seconden inhalen bij de eerste boucles, op KP Westrozebeke ook 13 seconden en op KP Oostnieuwkerke 5 seconden. Halfweg SS6 maakte de auto een geluid die we niet wilden horen… Rubber van cardanas was af, en we hadden maar een half uur de tijd om dit op te lossen. Ashley belde naar onze servicemannen om ze op de hoogte te stellen zodat we met een race tegen de klok alles konden herstellen en controleren wat moest om verder te kunnen. De uitlaat ging eraf, de cardanas eruit, nieuw rubber gestoken, cardanas er terug in, uitlaat er terug op en twee nieuwe banden werden gemonteerd. 3 seconden over toen we net aan het podium kwamen! Hierbij alvast een dikke dank u wel aan DD Motorsport, Johan en Chesney Vercruysse en Bryan Dugardin om dit te kunnen realiseren in korte tijd!

We gingen verder en sneller dan de tweede boucles waar we alsnog op tijd en stond het publiek konden bekoren met onze sideways slierfun.

We reden de rally van Staden uit en zijn supertevreden met onze 18de plaats in divisie 3. We willen graag iedereen bedanken die ons foto’s en filmpjes doorsturen en de positieve reacties!
Op naar Omloop van Vlaanderen!

Tekst: Deborah Cooren
Foto’s: Jan Pannekoecke