Na twee seizoenen het FIRC kampioenschap betwist te hebben met een Ford sierra Cosworth heeft Andrew besloten om een Legacy klaar te stomen voor 2019. Het idee kwam er eigenlijk al halverwege dit seizoen toen zijn schoonmoeder besloot haar wagen weg te doen en was dit nu toevallig wel geen Subaru Legacy… Andy besloot metéén om de wagen over te nemen en vrijwel dezelfde dag nog begonnen vader en zoon de wagen volledig te strippen.

Nu we een half jaar verder zijn is de wagen bijna klaar om aan enkele testritten onderworpen te worden. Nog de krachtbron inbouwen en de versnellingsbak en klaar is kees . De Legacy zal het kampioenschap betwisten in groep A configuratie en hoopt vele mooie wedstrijden te strijden met de Lancia Delta Integrale van landgenoot Gavin Smith .

Ook nog kocht ATM sport op het einde van het seizoen een Ford Escort Cosworth aan, namelijk de wagen die in 1994 gebouwd werd door RAS motorsport in België en waar zowel Bruno Thierry als Patrick Snijers wedstrijden mee betwist hebben. De wagen word door ATM sport volledig herbouwd om dan terug te koop aan geboden te worden.

Het seizoen 2019 belooft dus een jaar te worden waar we terug een paar nostalgische wagens uit de gouden jaren van het rally gebeuren gaan kunnen aan het werk zien. We kijken er alvast naar uit!

Artikel: Geert Santens
Bron & Foto’s: Geert Santens