Andreas Mikkelsen zal zijn auto set-up en zijn rijstijl ingrijpend wijzigen om een ellendig 2018-seizoen te counteren.

Eind 2017 waren de verwachtingen heel hoog toen hij het Hyundai Shell Mobis World Rally Team vervoegde. Maar hij eindigde vorig jaar nauwelijks op het podium.

Mikkelsen gaf toe zijn benadering te heroverwegen, vooral op asfaltrally’s kon hij nooit overtuigen, laat staan vechten voor winst.

“Ik denk dat we in het algemeen op gravel goed werk hebben geleverd, maar op asfalt was het altijd een “gevecht” met de auto,” vertelde hij aan wrc.com. “Na veel voorbereiding en studiewerk kom ik dit seizoen met een nieuwe mindset aan de start”

De Noor gelooft dat een eenvoudigere set-up van zijn i20 de sleutel tot verbetering kan zijn.

“Misschien moet ik met deze auto rijden – zoals de andere jongens van het team het vijf jaar hebben gedaan,” legde hij uit. “Ik zal nu proberen veel te kopiëren …”

“Ik heb de rijstijl van Thierry Neuville en Dani Sordo bestudeerd en laat me nu inspireren door hun techniek”

“Het gaat veel over hoe ze de bochten ingaan, evenals de set-up van de auto die ze hebben”, legde hij uit. Ik remde iets later, mijn set-up kostte me veel grip”

De I20 2019 …

“Het ziet er heel gemakkelijk uit als je de verschillen ziet, maar ik heb deze stijl 10 jaar lang gehanteerd en het veranderen ervan is moeilijk.”

Ondanks dit blijft Mikkelsen ervan overtuigd dat hij het tij kan doen keren.

“Het is vrij normaal in de sport dat je goede jaren en moeilijkere jaren hebt. Vorig jaar was een moeilijke periode, maar ik weet dat als we hard blijven werken, alle inspanningen zullen renderen” zei hij.

Interview WRC

📸 Hyundai MS GmbH