Het koppel uit Sente had als voorbereiding aan de 6 uren van Kortrijk deel genomen aan de Hemicuda rally een maand geleden. Na een jaar à la carte wou Alexander toch terug een beetje ritme hebben alvorens richting Kortrijk te trekken.

Tijdens de verkenningen werden de hemelsluizen open gezet wat er voor zorgde dat de proef op Lavano herschapen werd in een modderbad. Overleven en aankomen zou al beloond worden.
Zaterdagavond dan slaagden zij erin om zonder kleerscheuren de kp af te werken en klokten een mooie 17de tijd algemeen in bij de historics. Gezien het startveld zeker geen slecht resultaat.

Zondagmorgen werd de start genomen voor de eerste ronde in de mist. In de open velden was de zichtbaarheid nihil dus besloot het duo om geen overbodige risico’s te gaan nemen en hun eigen koers te rijden. Na iedere klassementsproef werd ook duidelijk dat de modernere en krachtigere historic wagens achter hun laten geen optie was. Na klassementsproef Bevergem keerden zij dan ook terug richting service op een 22ste plaats. Op de service werden de remmen terug ontlucht daar Alexander ons wist te vertellen dat hij deze telkens moest oppompen voor een remzone. Ver van ideaal op dit verraderlijk parkoers natuurlijk.

Tijdens de tweede ronde bleef het koppel constante tijden draaien waar ze telkens een 22ste of 23ste tijd lieten noteren op de tabellen. Op klassementsproef Marke 2 schoof de BMW 2002 even van de baan waardoor voor die proef een 26ste tijd algemeen bij de historic’s werd genoteerd. Bij de laatste proef van deze ronde (Bellegem 2) werd een kloppend geluid waargenomen in de wagen waardoor Alexander en Barbara besloten niet meer voluit te gaan om toch nog de service te kunnen bereiken. Eénmaal op de service aan gekomen viel het verdikt dat het kloppend geluid afkomstig was van het differentieel. Onmiddellijk werd de beslissing genomen de wedstrijd te stoppen om verdere schade te voorkomen. Jammer maar helaas. We onthouden wel de mooie tijden van voordien en kijken al uit naar volgend seizoen om deze prachtige wagen terug te zien op onze Vlaamse rallywegen.

Alexander en Barbara wensen alle sponsors en supporters van harte te bedanken als ook de service crew onder leiding van vader Jacques en met hulp van Stijn Claerhout en zoon. Alvast aan iedereen spetterende eindejaarsfeesten gewenst en hopelijk tot volgend seizoen allemaal!

Tekst: Geert Santens
foto’s: Jan Pannekoecke