Bij het aanzien van de startlijst kwam het koppel uit Kuurne tot de constatatie dat een hele reeks kleppers aan de start gingen staan. Tegen wagens zoals een M3 of een Sierra Cosworth valt normaal weinig te beginnen met hun BMW 2002.


Toch kwamen beiden zondagmorgen goed gemutst aan de start. Ook zij kregen voor de eerste klassementsproef nog een normtijd toegekend. Op kp 2 ging Alexander metéén voluit. Aan de finish lieten ze een 30ste tijd noteren bij de historic ’s waarbij de BMW 2002 het haalde van 2 Ford Sierra Cosworth’s onder andere. Tijdens de derde klassementsproef werd deze plaats behouden.

Bij de service werd de wagen tip top in orde bevonden en kon het duo terug vertrekken voor de tweede ronde. Alexander liet het niet aan zijn hart komen dat hij enige pk’s miste tegenover enkele tegenstanders en ging op dezelfde elan verder zoals in de eerste ronde. Dat resulteerde aan de finish van de vierde klassementsproef in een mooie 25ste tijd. En éénmaal het duo een plaats weet te bemachtigen, geven ze die niet graag terug af. De volledige tweede ronde werd de 25ste plaats vast gehouden. Ondertussen werd ook de derde plaats in klasse H3 bereikt.

Tijdens de service werd besloten om de lichtbak te monteren want niemand wist of de derde ronde nog volledig zou verreden worden. Voor de laatste ronde besloten Alexander en Barbara zich nog eens recht te zetten en de BMW 2002 voluit over de proeven te jagen. Ook dit werd beloond want het koppel bereikte het podium op een mooie 23ste plaats algemeen en werden 2de in de klasse H3.

Een zeer mooi resultaat aangezien het startveld en een gelukkig team op het einde van de dag.

Alexander en Barbara wensen alle supporters, sponsors als ook de volledige service crew van harte te bedanken en zien jullie graag terug voor de 6 uren van Kortrijk eind volgende maand.

Tekst : Geert Santens
Foto : Ayrton Debeck