Tänak definitief naar … ? Waarom werd KP20 geannuleerd ! “Heksenjacht” van de politie !?

x Tommi Mäkinen is er van overtuigd dat Ott Tänak bij Toyota blijft. Zijn contract zou klaarliggen …. Voor WRC Spanje hoopt hij duidelijkheid te hebben !

x De Great Orme Stage werd zondag geannuleerd om veiligheidsredenen … Aanvankelijk dacht iedereen dat er teveel fans op het parkoers waren maar blijkbaar was de reden de …….. zee. Het ruwe weer zorgde er namelijk voor dat de verplichte duikploeg niet op en in zee kon. Aangezien een heel stuk van de proef langs de kustlijn loopt is deze ploeg verplicht ingeval een auto in het water zou geraken ….

x SS 8 Slate Mountain zorgde voor ophef door het feit dat enkele piloten een hooibaal juist na de finishlijn verkeerd ( maw niet volgens het roadbook ) passeerden. Aangezien in eerdere WRC-rally’s dergelijke inbreuken werden bestraft met een straftijd was er wat onenigheid. Tenslotte werd het voorval door de FIA geklasseerd :

  • omdat er geen ( rode ) markeringspijlen op de hooibalen waren die de rijrichting moeten aanduiden ..
  • Er was geen tape gespannen tussen de hooibalen zodat de rijrichting duidelijk was …
  • De reële situatie was niet gelijk met het diagram van het roadbook

Volgens Thierry Neuville was de opstelling ook niet identiek aan deze tijdens de recce.

De “rode” weg was de juiste …

x En last but not least de Welsche Politie !! De organisatie had vrijdagavond de piloten gewaarschuwd dat – ondanks het voorbeeldige gedrag van de piloten – de politie streng ging toekijken op zaterdag. Maar volgens Ogier was het een soort “heksenjacht” waarbij ze heel de dag werden gevolgd door de politie. Ook Ott Tänak was op de hoogte en vond de situatie alsof de politie precies een grote naam nodig had om een voorbeeld te stellen en nog liefst in de boeien te slaan. Ook Thierry Neuville was “slachtoffer”. Het is niet geweten of hij ook een boete kreeg.

De FIA die alles kan volgen wat er tijdens de wedstrijd en de verbindingen gebeurt, zag geen enkele overtreding of inbreuk én gaf dus geen ( FIA-)boetes !! Zoals geweten tilt de FIA heel zwaar aan verkeersinbreuken en worden deze heel zwaar beboet !

Tekst Jo Huyghe

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten