De 23-jarige Franse Junior Kampioen Adrien Fourmaux stapt dit seizoen naar WRC2 over. De winnaar van de Rallyes Jeunes Selectie in 2016 wordt gesteund door de FFSA voor een programma met een door M-Sport geprepareerde Ford Fiesta R5.

“De Monte Carlo Rally kunnen uitrijden staat onvermijdelijk synoniem met ervaring ! Renaud ( Jamoul ) en ik hebben alle valkuilen van deze legendarische race weten te omzeilen ondanks wisselende weersomstandigheden en veel sneeuw”.

“Ik wil hem ook bedanken omdat hij me tijdens de rally veel heeft geholpen, vooral met het aangeven van het ritme .. want het doel is gaandeweg het ritme verhogen. Dank aan Michelin voor hun waardevolle advies waarmee ik de juiste bandenkeuzen kon maken, aan M-Sport voor de set-up van de wagen en het gigantische werk dat de hele week werd gedaan en uiteindelijk aan YACCO en de FFSA, zonder wie ik deze ervaring niet in dergelijke omstandigheden had kunnen beleven!”

Jong talent dat mooi 2de werd in de Monte 2019

“Ik ben oprecht dankbaar voor ieders investering en ik hoop dit goede resultaat te kunnen herhalen. Tot slot bedank ik mijn “openers” wiens werk altijd cruciaal is voor dit type rally. Vanaf nu een beetje rust dan een flinke voorbereiding want van 14 tot 17 februari staat de Rally van Zweden op ons programma.”

Adrien Fourmaux met ervaren Belgische co Renaud Jamoul tijdens de recentste Monte-Carlo Rallye.

Er volgen nog een 6tal WRC2-rally’s in 2019 met na Zweden, ook nog “thuisrally” Rallye du Touquet & Le Tour de Corse …

📸 Adrien Fourmaux & Red Bull CP.

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten