In de Omloop van Vlaanderen stond Adrian Fernémont lang aan de leiding, tot hij plots moest opgeven met mechanische problemen. Vorig weekend nam hij revanche op die pech. Hij won zonder veel moeite de vettige East Belgian Rally.

Fernémont zette de eerste 3scratches op zijn naam. Hiermee was duidelijk dat hij opnieuw super sterk was. Met in totaal 7 snelste tijden was Fernémont de oververdiende winnaar. Ghislain de Mevius werd met 3 snelste tijden 2de. Sébastien Bédoret, duidelijk teleurgesteld, moest tevreden zijn met de 3de plaats. Kris Princen, eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5 EVO van Pieter Tsjoen, werd nipt 4de. Cédric De Cecco sluit de top 5 af.

Bij de historics was Arthur Kerkhove de snelste en pakt zo heel belangrijke punten. Gunther Monnens won in de M-cup klasse en wordt zo kampioen in de M-cup.

In het Criterium won Bruno Blaise in zijn Renault Clio RS. Frederik Vandeloock, BMW E30 M3, en Dany Born, Renault Twingo RS R2, mogen mee op het podium.

Er resteert nog 1 wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap. Namelijk de Condroz Rally. Het wordt een ongelofelijk strijd tussen Kris Princen en Adrian Fernémont. Bij pech voor beiden kan Sébastien Bédoret misschien nog profiteren. Wordt vervolgd …!

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Ivo Wolfs