Fabian Kreim wint in ADMV Rallye Ertsgebirge, Gassner Jr. houdt titelgevecht open ..

Eindstand ADMV Rallye Erzgebirge 2019

 1. Fabian Kreim/Tobias Braun*
  Skoda Fabia R5 1:16:19,6
 2. Hermann Gassner jr./Ursula Mayrhofer*
  Hyundai i20 R5 + 0:06,8
 3. Julius Tannert/Helmar Hinneberg*
  Skoda Fabia R5 Evo + 1:06,5
 4. Philip Geipel/Katrin Becker-Brugger*
  Skoda Fabia R5 Evo + 3:05,7
 5. Björn Satorius/Dennis Zenz*
  Ford Fiesta R5 + 4:15,6

Pietarinen wint de voorlaatste ronde van de ADAC Rallye Cup !

Grégoire had meer dan 1min voorsprong op het ogenblik van zijn slipper …

Grégoire Munster demonstreerde opnieuw zijn vaardigheden in het begin van de rally in de ADAC Rallye Cup. Hij veroverde de leiding al op vrijdagavond en hield dit tot zijn crash in de zevende KP. Na een snelle bocht naar links gleed hij van de baan. De Finse rallykampioen Eerik Pietarinen nam de leiding – en verdedigde het tot het einde van het evenement: “De rally was erg leuk voor mij, vooral de vele gravelwegen, de verschillende asfaltverhardingen en de moeilijke weersomstandigheden zijn de attracties van het evenement” aldus Pietarinen. De tweede en derde plaats gingen naar Tsjechische gaststarters Dominik Strítesky en Szymon Zarlok.

Eerik Pietarinen leider in de ADAC Adam Cup.

Voor de laatste ronde van de ADAC Rallye Cup, de 3Städte Rallye, leidt Eerik Pietarinen (128 punten) voor Grégoire Munster (100 punten) en Nick Loof (78 punten).

Charles Munster die ook deelnam eindigde mooi derde in de Opel Adam Cup op ruime afstand van Pietarinen. “Was me dat een moeilijke rally zeg! De voorbije dagen is het niet gestopt met regenen waardoor het parcours er bijzonder zwaar bij lag. De rally draaide uit op een ware overlevingstocht waarbij wij foutloos zijn gebleven. De voorbije dagen heb ik hier veel geleerd. Vrijdag zijn we eerder voorzichtig van start gegaan. Zaterdag hebben we het ritme een beetje verhoogd waarna onze tijden steeds beter werden. Net voor het ingaan van de laatste klassementsrit begaf een aandrijfas. De slotrit was er eentje van ruim 21 km. Ten opzichte van Pietarinen verloren we meer dan vier minuten maar ondanks die tegenslag slaagden we er wel in om onze derde plaats te behouden.”