Met de Rally van Zuid-Limburg zijn we toe aan de voorlaatste wedstrijd van het VAS-kampioenschap.

Ook daar is de strijd nog niet gestreden en is het nog spannend!

Deelnemerslijst

Kris Princen (Skoda Fabia R5) is ongetwijfeld DE te kloppen man. Na zijn opgave in de Condroz Rally, zal Kris met Peter Kaspers deelnemen aan de Rally van Zuid-Limburg. Steve Matterne (Ford Fiesta R5) kruipt een jaar na zijn ongeval terug achter het stuur. Ook Bernd Casier (Ford Fiesta R5) kruipt na 2 jaar terug achter het stuur. Verder komen Tuur Vanden Abeele en Johnny Poelmans met een Ford Fiesta R5 aan de start. Jimmy D’Hondt start daar met een Skoda Fabia R5.

Johan Dekens mag dan weer voor een eerste keer de nieuwe Porsche 991 GT3 testen. Robby Moers start met een Porsche 996 GT3. Verder start er nog een leger Mitsubishi Lancers en BMW’s. Kurt Boone (Lancer EVO X) wil dan weer zo veel mogelijk punten voor het VAS-kampioenschap scoren.  Piet Van Hoof is weer de grootste underdog voor de overwinning.

Bekijk hier de volledige genummerde deelnemerslijst.

Parcours

“We hebben opnieuw 3 klassementsproeven uitgetekend, en beginnen direct met onze nieuwste, KP Niel.

Oorspronkelijk was dit er eentje van bijna 15km, maar na overleg hebben we hem een stuk moeten inkorten. Maar niet getreurd, de spectaculaire punten blijven behouden, en men zal direct goed wakker moeten zijn. Indien dit niet het geval is vrees ik dat we een paar auto’s gaan terugvinden die niet meer in hun oorspronkelijke staat verkeren.

Als 2de klassementsproef opteren we opnieuw voor KP Borlo, in ongewijzigde versie. Het oogsten van de gewassen, in combinatie met eventuele de nodige regenbuien, maken dat deze proef steeds tot een verraderlijke scherprechter wordt omgetoverd.

Klassementsproef 3, is opnieuw de show KP, namelijk Gelmen. In eerste instantie stond deze niet op het programma dit jaar, maar door de gewijzigde plannen, keren we terug naar richting Gelmen waar aan de petanquebaan het nodige spektakel te bewonderen valt . Enkel aan de finish zijn er wat wijzigingen aangebracht.”

Na 3 lussen weten we op zondag 10 november wie deze 5e editie op zijn palmares mag bijschrijven.

#TB2018: Peter Bijvelds won in 2018 de Rally van Zuid-Limburg in zijn Ford Fiesta R5.

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Jan Pannekoecke & Johan Dekens