Vijfenzeventig jaar rallygeschiedenis, bijna 600 rally’s, in een 800 pagina’s tellende boek boordevol informatie en statistiek. Een must voor de WRC Fan !

The World Rallye Guide van Alexandru Dobai volgt de WRC vanaf de lancering in 1973 tot het einde van het seizoen 2019. De rijkdom aan feiten en cijfers is zodanig dat het waarschijnlijk minder tijdrovend is om te specificeren wat niet wordt behandeld dan om op te sommen wat er wel wordt vermeld.

Elke afzonderlijke WRC-ronde heeft zijn eigen pagina, inclusief de top 10 classificatie, rally-leiders, KP-winnaars, afstanden en starters / finishers. Elk wordt vergezeld door de rallyplaat en een foto van het evenement, in de meeste gevallen van de winnaar(s) in actie.

De rallystatistieken worden aangevuld met een compleet WRC-bestand van alle piloten die aan minimum 3 rally’s voor het kampioenschap deelnamen en meer dan 40 pagina’s met andere statistieken en tabellen die betrekking hebben op vrijwel alles wat je ooit zou willen weten.

Dit boek is een echt liefdeswerk van de Roemeense auteur en hij geeft toe dat het niet alleen een moeilijke uitdaging was, maar ook een complexe.

Voor toegewijde fans is dit een uitstekende aanvulling op elke boekenkast. Voor degenen die in de sport werken, is het een onschatbaar bestand over de geschiedenis van de WRC en een one-stop referentie voor informatie die tegenwoordig vaak alleen beschikbaar is via een zoekopdracht op internet.

De World Rallye Guide is beschikbaar op Amazon in Kindle ebook-formaat of in een paperback-versie.

Bron : WRC