Afsluiten in schoonheid.

Met 162 deelnemers aan de start vond traditiegetrouw de afsluiter van het VAS rallykampioenschap plaats in onze thuisstad. Met een zesde deelname op rij blijft onze thuiswedstrijd een vaste en niet te missen afspraak.
Op zaterdagavond doorstonden we de modderige show-etappe op de Lavano site te Moeskroen ondanks een lekke band, opgelopen op het einde van de eerste ronde. In het servicepark werd het linker achterwiel vervangen en reden we het parc-fermé binnen met een 122e plaats in het algemeen klassement. In de klasse moesten we vrede nemen met een 2e plaats met een verschil van 7 luttele seconden op onze voorganger.
Zondagmorgen namen we vanaf de eerste KP terug het roer over in onze klasse. Mede door onze ervaring opgedaan in de rally van Zuid-Limburg werd onze bandendruk optimaal afgesteld voor het natte en vettige wegdek.


KP na KP werd de kloof met onze achtervolgers groter. We sloten de eerste ronde af met een 111e plaats in het algemeen klassement en een 29e plaats bij de historics. De tweede ronde werd na het annuleren van KP Bevergem ingekort. Tijdens de tweede passage op de Lavano site werden we door een tragere deelnemer opgehouden en moesten we wat tijd inleveren.
We stonden echter onze leidersplaats in de klasse niet af en we klommen naar de 106e plaats in het algemeen klassement.
Om de klassenwinst veilig te stellen besloten we voor de laatste ronde om geen onnodige risico’s te nemen. Met een opdrogend wegdek kwamen de krachtigere wagens weer op dreef maar het bleef op sommige plaatsen bijzonder glad en modderig. De spanning in de wagen was te snijden.
De ontlading in de wagen was dan ook zeer groot toen we de flying finish van KP Aalbeke voorbij reden. Een 100e plaats in het algemeen klassement en een 29e plaats bij de historics betekenden tevens winst in onze klasse.
Onze zesde deelname op rij aan onze thuiswedstrijd hebben voor de zesde keer tot een goed einde gebracht.
Het seizoen sluiten we zo af met de titel van klassenkampioen H2 en slepen we in extremis nog de 3de  plaats van het VAS historic kampioenschap in de brand.

Dankwoord.
Het rallyseizoen zit erop. Tijd om de mensen die ons het hele seizoen gesteund en geholpen hebben uitdrukkelijk te bedanken.
Speciaal dankwoord aan : het ganse Vada Racing Team en onze serviceman Jean voor de goeie zorgen vóór, tijdens en na de wedstrijden ; de fotografen langs de parkoers die het de moeite vonden om onze rallywagen in de picture te zetten ; de talrijke supporters, familie en vrienden voor wie geen kilometer te veel was om ons te zien passeren en onze trouwe sponsors die ons al jarenlang vertrouwen en steunen.

En nog wat weetjes …
Tien jaar na onze eerste stappen in de autosport is ons enthousiasme voor de navigatieritten niet verminderd.
Zo namen we dit jaar deel, naast een drukke rallyagenda, aan de VAS Rittensport en VAS Classics kampioenschappen.
In de VAS-Classics, navigatieritten van 300 km, zijn wij kampioen in de klasse Toertimers en in de VAS Rittensport, navigatieritten van 100 km, gaat Caroline aan de haal met de titel van eerste dame in de klasse Toerisme.

Artikel : Jan Pannekoecke – Bron : VD Rallyteam

Foto’s : Jan Pannekoecke