Dit weekend vindt de East Belgian Rally plaats. De genummerde deelnemerslijst kwam reeds online. Gisteren kwam er nog de last minute inschrijving van Cédric Cherain erbij. Hij klopt aan bij J-Motorsport en huurt de nieuwe Ford Fiesta R5 MK II. Zo zijn alle titelkandidaten op post en kan de eindspurt ingezet worden.

Strijden tot de laatste meter

Kris Princen, die na de Omloop van Vlaanderen naar een nieuw team op zoek moest, komt aan de start met de Skoda Fabia R5 EVO van Pieter Tsjoen. Sébastien Bedoret, die op amper 4 punten van Kris staat, zal er alles aan doen om de overwinning binnen te halen. ““Ik kan me geen mooier verjaardagsgeschenk dromen dan op deze chronoritten opnieuw voluit te mogen aanvallen. Het is een heel glooiend parcours, met meer grip dan elders, en de ideale rijlijn is er heel belangrijk… Ik voel me altijd goed op deze wegen en het tracé zou ook mijn Skoda Fabia R5 Evo van het SXM team moeten liggen.” Cédric Cherain, 3de in het klassement, komt zoals reeds vermeld met de Ford Fiesta R5 MK II strijden. Adrian Fernémont en Ghislain de Mevius, 4de en 5de in het klassement, komen beiden aan de start met hun Skoda Fabia R5. Hans Weijs jr komt dan weer met 1 van de 2 Volkswagen Polo R5’en aan de start. Kevin Hommes bestuurt de andere Polo. Jean-Luc Berleur brengt de enige Citroën C3 R5 aan de start. Verder zien we nog inschrijvingen van volgende Skoda Fabia R5-piloten: Pieterjan-Michiel Cracco, Niels Reynvoet, Grégoire Munster, Cédric De Cecco.

Bekijk hier de volledige genummerde deelnemerslijst.

Timing

Op donderdag 26/09 wordt de shakedown gereden. Bij de shakedown is er geen tijdopname.

Op zaterdag 28/09 worden de 4 proeven (St.-Vith – Amel – Brug-Reuland – Büllingen) 3 maal gereden. Er wordt om 9u28 gestart op de eerste proef, Büllingen. Het podium wordt rond 22u30 verwacht.

Bekijk hier de timing.

Parcours

Bekijk alle onboards:

Andere info

Het rallycentrum bevindt zich in het cultuurcentrum “Triangel” te Sankt Vith. De ingang van het rallycentrum is zowel op vrijdag als op zaterdag gratis. Op vrijdag 27 september  gaan de verkenningen door en gebeurt de technische keuring van de wagens. Op zaterdag 28 september gaat de wedstrijd om 08.30 uur van start, de eerste wagen wordt omstreeks 22.52 uur op het podium verwacht.

Toegangsprijzen :

All stages zaterdag 20 €
All stages zaterdag + programma 25 €

#TB: Zowel in 2018 als in 2017 won Kris Princen de East Belgian Rally, kan hij er een hattrick van maken?

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Ivo Wolfs & Ayrton Debeck