Op donderdag 15 Augustus vindt de 9de Rally van Staden plaats.
De organisatoren kunnen opnieuw rekenen op een leuk en goedgevulde deelnemerslijst!

Deelnemerslijst

Bij het bekend maken van de genummerde deelnemerslijst vielen 2 zaken ons onmiddellijk op. Het eerste was de inschrijving van Patrick Snijers die terug in de Porsche 997 GT3 kruipt.
Ook stond er bij nummer 4 “Mystery Guest”. Later werd al snel duidelijk dat dit Sébastien Bedoret zal zijn die zijn nieuwe Skoda Fabia R5 EVO komt testen ter voorbereiden van de Omloop van Vlaanderen en Duitsland.

Een aantal piloten zakken naar Staden af alvorens hun deelname aan de Omloop van Vlaanderen.
Zo krijgt Staden de winnaar van Rallye des Ardennes en de TBR Rallysprint, Niels Reynvoet, op bezoek. Ook Pieter Tsjoen neemt nog eens het stuur in handen. Pieter was tijdens de Rally van Wervik en Ieper nog copiloot van Freddy Loix. Nu neemt hij dus zelf plaats in het linkerzitje.
De leider in het VAS-kampioenschap, Steve Bécaert, laat deze wedstrijd niet vallen. Na zijn overwinning in de Rallye Sprint de Solre-Saint-Géry zal hij ongetwijfeld gebrand zijn om ook in Vlaanderen te winnen.

Verder krijgen we ook voor het eerst de nieuwe Porsche 997 GT3 van Andy Lefevere te zien. Hij kan zich onmiddellijk meten tegenover Chris Debyser die alsook met de Porsche aan de start komt. We vinden maar liefst 26 BMW’s op de deelnemerslijst! Cris Algoedt, Kurt Braeckevelt, Thierry Cokelaere en Kenneth Geldhof zijn hiervan enkele namen.

De Deen Jan Petersen kom tevens dit jaar opnieuw langs in Staden met zijn VW Polo S2000.
Paul lietaer haalt nog eens de Ford Escort RS Cosworth van stal om de strijd aan te gaan met al het nieuwe geweld.

Ondertussen heeft ook Kurt Boone zijn nieuw wapen bekend gemaakt. Hij kocht de Mitsubishi Lancer EVO X van Jonas Langenakens en zal deze al onmiddellijk inzetten in de Rally van Staden.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

Geldof staden couperen 2018 02

Parcours

Het parcours van 2018 is ongewijzigd. KP Staden (8,25km) – Westrozebeke (8,5km) – Oostnieuwekerke (9,5km) worden 4 maal gereden.

Parcours kunnen hier bekeken worden.

Timing

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Jan Pannekoecke